Visie en werkwijze

Visie en werkwijze Marjolijn Ankum

 

Visie

Het is mijn overtuiging dat voor de meeste van mijn klanten simpele tips niet werken. Als dat namelijk zo zou zijn, zou men mijn hulp niet inroepen. Tips vind je op internet en in allerlei mooie boeken, maar je zult die wel moeten kunnen vertalen naar jouw specifieke situatie.

Maatwerk

Oftewel wat je nodig hebt, is maatwerk. Omdat het allemaal bij jou begint!
Het is dus nodig om te kijken waar je op dit moment staat en hoe ‘het’ bij jou werkt. Welke persoonlijke factoren (als bijv. perfectionisme, beperking, vaardigheden of uitstelgedrag) spelen er mee? Maar juist ook je omgeving heeft invloed op je. Het is logisch dat iemand met een jong gezin voor andere uitdagingen komt te staan dan een alleen wonende die net het ouderlijk huis heeft leeggeruimd.

Wat wil je bereiken? Dat is het volgende wat we zullen bepalen.
Mijn klanten zijn grofweg in te delen in 2 groepen, de wel en niet opgeruimd-geboren mensen.
Als wel opgeruimd-geboren iemand wil je misschien extra vaardigheden leren, om je drukke leven en huis zo makkelijker te organiseren.

Ben je niet opgeruimd-geboren, dan is het belangrijk heel scherp te bepalen wát je wilt bereiken. Daarna heb je een concreet plan nodig om dit doel te bereiken. Én je zult nieuw gedrag moeten aanleren, waarmee het vertrouwen gaat groeien dat ook jij een prettig thuis en/of georganiseerder leven kunt hebben. Het is mijn wens, maar ook overtuiging dat het organiseren en opruimen voor iedereen makkelijker en prettiger kan.

Heb je eenmaal je doelen scherp, dan zijn er een aantal zaken waar je keuzes over gaat maken. Wat ga je doen, hoe pak je dat aan, wanneer besteed je daar je kostbare tijd aan? Maar je zult ook moeten kiezen wat je niet doet of bewaart. Samen komen we daar wel uit.

Daarna is versimpelen het toverwoord. Een voorbeeld daarvan is spullen een vaste plek in huis te geven.
En dan, zodra je overzicht in je week of structuur in huis hebt kan je starten met het opbouwen van routines. Zodat je het wiel niet elke keer opnieuw hoeft uit te vinden. Routines klinken saai, maar geven juist ruimte en vrijheid.
Door het aanleren van deze nieuwe gewoontes krijg je méér voor elkaar met minder energie. Zodat het werk ook eens een keer klaar is.

 

Praktische informatie over de werkwijze

Kennismakingsgesprek

Je kunt altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.
Wist je bijvoorbeeld dat je op verschillende manieren met mij kunt werken? Via 1-op-1 begeleiding bij je thuis, via skypecoaching of door een onlinetraining te volgen.
Na het eerste telefonische contact plannen we dat kennismakingsgesprek (thuis, op het werk of virtueel) in om te bespreken wat je wensen en mogelijkheden zijn.

Het doel van het kennismakingsgesprek is allereerst om te bepalen of we met elkaar aan de slag willen. Heb jij er vertrouwen in dat ik je met je vraag kan helpen? Maar ook, denk ík dat ik de juiste persoon ben voor jóu.
Zien we iets in onze samenwerking, dan ontvang je daarna een plan van aanpak met offerte.

In sommige gevallen is het nodig om wat uitgebreider op de situatie in te gaan. Door in gesprek te gaan, krijgen mensen vaak nog duidelijker wat er meespeelt en wat er nodig is om te veranderen. 

Werkafspraken

Na goedkeuring van de gemaakte afspraken gaan we aan de slag.
Kom ik persoonlijk bij je thuis of op het werk, dan maken we afspraken van 2-3 uur.
Gaan we een virtueel (skype) traject in, dan werken we 1 tot 1,5 uur per keer.
Afhankelijk van de doelen richten we ons naast het ‘doen’, juist ook op het aanleren van nieuw gedrag en vaardigheden. 

Belangrijk is te weten dat ik alleen adviseer en coach. Ik zal dus nooit zelf dingen weg doen, jij bent degene die de beslissingen neemt.

 

Geïnteresseerd?
Gemotiveerd?

Neem dan contact via de mail contact op voor een telefonische afspraak.